DRCMU Off-Road 1. afd. Sunds - 2006
25 deltager trodsede vejrudsigten og stillede til start til første afdeling af DRCMU Off-Raod mesterskabet i Sunds. Løbet blev arrangeret af Odense RC Minirace i samarbejdet med Christian Williams som havde anlagt en fin bane på hans grund, hvor der i øvrigt også er ved at blive anlagt en Off-Road bane til 1/6 FG biler. Flere tilmeldte meldte fra allerede om fredagen p.g.a. vejrudsigten lovede op til 12 mm regn, men vejrmeldingen lørdag morgen sagde små byger og opholdsvejr først på dagen og sidst på dagen vedvarende regn. Derfor besluttede løbsledelsen at skære den 3. kval runde væk i håb om at finalerne kunne køres under tørre forhold.
Og planen holdte, da præmieoverrækkelse havde fundet sted åbnede sluserne sig og regnen piskede ned.

Stock:
Kun fire deltagere i denne klasse, hvor de tre af dem var nye deltagere. I kvalen var Martin Hansen suverænt hurtigst med 11 omgange, Brian Nielsen på anden pladsen med 10 omgange og Jesper Rasmussen/Odense RC med 9 omgange og Christian Flou/Aviators som sidste mand. Finalerne var mere jævnbyrdige, Jesper Rasmussen overraskede alle ved tidligt i første finale at tage føringen og udbyggede et forspring til nummer to med cirka en ½ baneomgang, men et par kørerfejl gjorde at Brian Nielsen og Martin Hansen slap forbi. Jesper fik kørt sig op igen og kom ind på anden pladsen. I anden finale var Martin Hansen flyende og vandt denne finale med Brian og Jesper på de efterfølgende pladser. I tredje finale viste Jesper hvordan man laver en god start og var første mand i første sving og han holdt den føring i nogle omgange, men kørerfejl sendte den kun 7 årig Jesper ned på anden pladsen og Martin Hansen vandt tredje finale kunne kåres som vinder af Stock klassen.

2WD:
I kvalen var Bo Dissing den eneste som fik noteret 12 omgange, efterfølgende kom Rene Jespersen som var hurtig på den regnvåde og mudderet bane. Christer Rasmussen kunne slutte kvalen på 3. pladsen.
I finalerne formåede Bo at lave hattrick, men i anden finale der blev afviklet i silede regn var han under pres af "regnvejrskongen" Christer Rasmussen som førte finalen i over 4 minutter, men en kørerfejl sendte Christer ned på 2. pladsen.
Rene Jespersen kunne ikke holde samme tempo i finalerne som i kvalen, derimod kunne John B3/B4 Madsen kørte en sikker 3. plads hjem med tredje pladser i alle finaler.
I B-finalen var Lars Kristensen overraskende havnet grundt tekniske problemer i kvalen og han kunne kører en sikker sejr hjem i denne finale.

4WD:
Her var der langt op til det helt store med 12 tilmeldte og mange havde skifte til 4WD eller havde skiftet bilen ud til en ny model. Men al spænding fes ud af ballonen da der om fredagen kom 7 afbud p.g.a. vejret. Martin Søndergaard og Lars Alex havde skiftet fra Associated B4 til den nye Kyosho ZX5 og 4WD veteranen Ulrich Rasmussen havde også skiftet sin 6 år gamle Schumacher CAT3000 ud med en Kyosho. I første runde kval var der kamp imellem Martin og Ulrich, begge kørere kørte nogle hurtige omgangstider men også kørerfejl præget deres kørsel, men da de 5 minutter var gået var Martin blot 3 tiendedel hurtigere end Ulrich. Lars Alex lagde mere forsigtig ud da han kun prøvet bilen ganske lidt om morgenen.
I anden runde blev der ikke ændret på placeringerne da banen ganske enkelt var blevet langsommere.
Om presset var for stort eller om der manglede erfaring vides ikke men Martin kunne ikke holde tempoet i 1. finale hvor kampen var imellem Lars Alex og Ulrich, Lars Alex kunne med sin sædvanlige rolige kørestil trække fra Ulrich på den noget nu ujævne bane. Michael Rasmussen kunne sikker tredje plads hjem. I anden finale mistede Lars Alex forhjulstrækket på sin bil og liste rundt på banen og Ulrich kørte en sejr hjem i denne finale fra start til slut. Michael Rasmussen havde ellers lagt sig lunt på anden pladsen da en motordefekt gjorde at han måtte udgå på sidste omgang og Lars Alex luskede forbi og blev noteret på anden pladsen, dagens mand på Pole totalskadet hans bil i banden på langsiden og valgte at holde fri resten af dagen. I tredje finale var der kamp imellem Ulrich og Lars Alex hele finalen igennem og vinderen af denne finale vil blive samlet vinder og længe så det ud til at Ulrich skulle køre sejren hjem, men for passiv kørsel og en tur i en bande gjorde at Lars Alex kom forbi kørte en velfortjent sejr hjem.

Truck:
Gentleman kørsel har aldrig rigtig vundet ind i denne klassen og det gjorde sig også gældende til løbet i Sunds, hvor der blev skubbet og puffet til hinanden heldigvis var der smil på læben hos alle deltagere. I truck kørte tingende bedre for Lars Kristensen hvor han havde Pole foran Joakim Larsen og afstanden imellem de to var blot 7 hundrededele. Kurt Kristiansen sluttede på 3 pladsen i kvalen. I finalerne var Lars Kristensen også godt kørende og vandt første og tredje finalen, Joakim kørte en sejr hjem i anden finale og tog sig af anden pladserne i første og tredje finale. Lokalmanden Christian Williams med hjemmebane fordel (han havde i hvert fald bygget banen) kørte sig fra en startplacering som nummer fem til en samlet tredje plads.

Mange tak til Christian Williams og Fru Pia deres gæstfrihed som lagde hus og hjem til deltagerne ved dette ræs. Ligeledes et utroligt flot at stykke arbejde at man med 10 dages varsel kunne få flyttet et kørertårn fra Thyholm og anlagt en bane med sjove detajler såsom et kæmpe hop som skulle anvendes til et 180 graders sving. Dette blev dog misforstået at visse truck kører som prøvede efter finalerne at flyve over de nærliggende grantræer.