Home to www.racegallery.dk
EIR - Euro Indoor Race - Charleroi - Belgium 6-8 Feb. 2010
The past weekend (February 7th and 8th) the Euro Indoor Race was held at the indoor offroad-track of local club BRCC, in Charleroi, Belgium.
The competition is driven on an all-astroturf track, equipped with whoops, jumps, tablejumps ... and had a very challenging layout.
Some pics from the indoor Offroad track can be found here


Local guy, Jean-Paul Voumard and his team runned a smoothless event:
Free training on Friday, 7 (!) qualifying rounds of 5 minutes on Saturday and on Sunday 1 last qualifying round followed by 5 finals.
The pilots were competing each other in an 1/8th big trucks-class, 1/10th trucks, 1/10th 4WD and 2WD buggies, all electric.
We had an international venue with drivers coming over from Belgium, France, Netherlands, the Uk and Denmark.
In 1/8th,, Nicolas Hammerton TQ'd but the battle in the finals was fierce and it was a stunningly driving Roger Capelmann that took the overall win. Nicolas Hammerton finished 2d and thirth place was for French pilot Philippe Schlafmunter.

In 1/10th, it was Frederic Pain that took TQ and also went for the gold spot in the finals. 2nd place was again for Nicolas Hammerton, 3th for UK-driver Matt Owen.


In 4WD there were several drivers going for the win. Eventually, it was Uk- driver Nathan Ralls that ran his Schumacher Cat SX to TQ, followed by Belgian Simon Bettens and French Sebastien Wartelle.
Also a special mention about young driver (11 years!) Jesper Rasmussen who qualified in fourth position in the B-final. Jesper was able to win two of the five finals, … but it was dad Ulrich Ramussen, that won the other three and took the win in the 4WD B-final.

In the 4WD A-final, the public enjoyed the clean racing and sportsmanship, with a spontaneous applause for Sebastien Wartelle when he waited for Simon Battens 's car recovering after a close-duel-bump. Nathan Ralls had some problems with his electronics, switched motors and ESC's twice … but was not able to keep Sebastien Wartelle, driving his B44, from the win. Nathan became second and another UK-driver Lloyd Storey took 3th place.

In 2WD, it was Nathan Ralls that showed the competition how the track had to be driven. Nathan won 4 qualifying rounds, became second on two others and thirth on the remaining two Q's and thus TQ'ing without too much difficulties.
Nathan's modified RB5-prototype (midmotor-conversion, designed by his friend Fabian Simonini) won the 1st, 2nd, 3th and 5th final … (In 4the final he fell out, due to some electronic problems).
Sebastien Wartelle secured second place and young Simon Bettens took 3th place.


A special mention for Nathan's Modfied Midmotored RB5. The midmotor-conversion was designed and fabricated by Fabian Simonini. It consists of a new aluminium chassis, 4-gears gearbox and new carbon rear shocktower and some other bits.

The cars showed a huge potential and many drivers showed interest in this beautifull prototype. Mr Simonini told us he has plans on developing this kit further more and producing it in a kit-form.The event turned out to be a huge success yet again and we are already looking forward to the 2011-edition

Author:
Ludo De Greef
BRCC-staff-member

Pictures with courtesy from Jeroen "Cooper" Vanneste and more photos can be found from our partner automodelisme.com


Results can be found here
YouTube video from Vatretrevite Showrace 2WD A-final 4WD 1/8 Brushless


En onsdag i det frost kolde Danmark satte vi kurs mod Belgien, målet var Charleroi i det sydlige Belgien hvor Euro Indoor Race (EIR) skulle afholdes. Jeg har set omtaler af løbet fra tidligere år og så syntes det så spændende ud og derfor valgte vi at stille til start der. For år tilbage blev løbet kørt i nordfrankring på en indendørs jordbane, hvor man kørte 1/10 først og weekenden efter 1/8.
Hvorfor det er flyttet til Belgien ved jeg ikke, men sikkert på grund af adgang til egnet lokaler og medlemmernes tilhørs forhold er årsagen.
På grund af det danske og nordtyske vintervejr, satte vi kursen mod Belgien Onsdag eftermiddag og efter lidt kvaler med GPS´ens nye opdatering kom vi godt af sted. Vi valgte at "slå lejr" i Ladberger i Tyskland hvor vi logrede os ind på Timpen hotel. Ved ikke om det var præsident suiten vi fik, der var i hvert fald plads nok til Jesper og mig i 50 kvm store rum.

Torsdag startede med "opladning" i hotellets morgenmadsbuffet, herefter gik turen videre mod Belgien som startede lidt skidt med kø efter 2 kilometers kørsel.
Da vi kom ind i Belgien var der skilte til SPA banen, da vi havde været der før slog vi et smut forbi, men det var ikke rigtigt noget se og banen var lukket for offentligheden. Nogen af strækningerne har tidligere været offentlig vej, men det var afskærmet nu så man ikke kunne komme ind på anlægget. Så vi satte hurtigt kursen mod Charleroi. Her tjekkede vi os ind på hotel De le basse Charleroi. Hotellet var et "tunet" F1 hotel, med de absolut nødvendigste ting tilstede og ikke en disse mere og vi fandt ud at det var stuepigen der bestemte hvornår vi skulle i bad fordi der ikke var håndklæder på værelset hver dag.Efter vi havde tjekket ind, kørte vi ud til banen som var anlagt i et sportscenter hvor der var bl.a. var petanque, bordtennis og indendørs fodbold aktiviteter.
Banens underlag var kunstgræs og kontroldækket var Schumacher gul minispike, et dæk man ikke bruger så meget i Danmark. Banen så ud til at have mange gode elementer som dobbelt hop , table hop, table hop i sving m.v.. Da nogen af de lokale var ud og teste på banen valgte vi også at tage et par ture inden den officielle træning om fredagen.

Fredag morgen var vi tidligt på banen for at gøre klar og finde det bedste set up, det var uhyggeligt meget greb i det kunstgræs og vi talte med flere af de engelske kører og de må også sande at på kunstgræs indendørs og udendørs er der væsentlig forskel på. Der var desværre ikke sat tælleranlæg til så vi kunne ikke tjekke vores tider, men kørte udelukkende efter vores mavefornemmelse og prøve at finde nogen af de hurtigste kørere på banen hvis de var ude og køre samtidigt med os.
I løbet af fredag fik vi bilerne til at kører bedre og bedre og fandt de rigtige indlæg til dækkene m.v. Om aftenen tog vi på det nærliggende Pizzeria sammen med nogen af belgiske og engelske kørere.

Lørdag startede kvalifikationen og med mulighed for lidt fri træningen indtil kl. 9.00. Var lidt overrasket da vi så på tidsplanen at der skulle køres 7 runder kvalifikation om lørdagen og 1 runde om søndagen!! Og med kun de bedste 2 tællende skulle de hænges godt i.
Det viste sig desværre at vores seedning kunne have været bedre og det var ikke mulighed for en reseedning pga den stramme tidsplan.
Og vores kvalifikation blev desværre plaget lidt af vi blev holdt tilbage af langsommere kørere eller vi blev kørt af. Når vi så kom fri af dette kørte vi fornuftige tider. Jesper fik en uheldig start da motoren flyttede sig og spurgearet blev beskadet. Ulrich kørte en 7.plads hjem i første runde.
De efterfølgende runder blev desværre ikke bedre for mit vedkommende, derimod fik Jesper mere og mere fat i den lange ende og i 4. gennemkørsel kørte Jesper sin første tid på 15 omgange og det var 13.bedste tid i denne runde og kun 5-6 bedste kørte 16 omgange. I 7.runde kørte Jesper en rigtigt flot kvalifikation og satte 10. bedste tid og søndag morgen i ottende og sidste runde blev alle sejl sat til og Jesper kørte 8.hurtigste tid og det gav et par løftede øjenbryn i pitten da man opdagede at den kun 11 årige Jesper satte sådan en hurtig tid. Det rakte til i alt en startplacering som nr. 4 i B-finalen.
For Ulrichs vedkommende gik det bedre igen i de sidste runder og lå til A-finalen indtil ottende og sidste runde hvor han igen var uheldig at blev holdt tilbage af en langsommere kører og en kørerfejl i det sidste minut gjorde udslaget for ikke at komme med i A-finale med derimod for den "ærefulde" BQ dvs. start i 1 i B-finalen. Det var en bitter pille at sluge, men omvendt det var en stærkt felt af engelske kørere og samt en masse hurtige fra Belgien og Frankrig.Når muligheden for A-finalen forsvandt ja, så måtte B-finalen jo køreres i hus, Ulrich kom godt af sted i starten, kunne se ud af øjenkrogen at der var noget "ballade" i de efterfølgende sving og Jesper formåede at kæmpe sig op på anden pladsen, så det var Rasmussen 1 og 2 og holdt denne placering hjem.
I anden finale kørte Ulrich igen en sejr hjem, men måtte kæmpe hårdt med Durango køreren Nicolas Risser, Jesper måtte desværre udgå da en styrearm hoppede af.
I tredje finale fik Ulrich igen en god start og kunne kører sig sikkert til sejren, igen var Jesper uheldig og måtte udgå igen.
I fjerde finale var det tæt ræs fra start, Ulrich, Nicolas Risser og Jesper kæmpede intenst, Ulrich fik lavet en lidt for hård landing efter table hoppet og bilen kom lidt for langt ud i det efterfølgende sving og det gav plads til at Nicolas og Jesper smuttede forbi, Ulrich fik dem hentet ind igen, Nicolas lavede en fejl og nu var Jesper i front og Ulrich lige efter og der blev ikke givet nogen døre og igen fik Ulrich lavet en lille fejl ved table hoppet og afstanden op til Jesper var for stor til at blive indhentet og Jesper vandt fjerde finale i sikker stil. Og en samlet sejr til Ulrich var der nu muligheden for en anden plads inden for rækkevidde for Jesper vedkommende.
Femte og sidste blev sat i gang, Både Ulrich og Jesper kom igen godt af sted i starten, Ulrich havde ændret lidt på sin bil og prøvede at kører med låst friløb, men det gjorde bilen var meget mere aggressiv og lidt tilvænning og et par kørerfejl gjorde at Ulrich blev sat tilbage på en femte plads, Jesper og Nicolas Risser havde en tæt kamp om første pladsen, i mellemtiden havde Ulrich fået lært bilen at kende og havde kørt sig op på tredje pladsen. Nicolas lavede en fejl og den udnyttede Jesper som længe havde ligget i læ under hækvingen på Nicolas Durango og Jesper fik opbygget hurtigt en god afstand til Nicolas som var blevet indhentet af Ulrich og måtte igen se sig overhalet af en dansker.
Slutstilligen blev at Ulrich vandt B-finalen og Jesper blev nummer 2 og blev straks lykønsket af vores engelske Schumacher team kollega Nathan Ralls som havde været en stor hjælp med hensyn til opsætningen af vores biler.

Der blev også kørt følgende klasser til EIR: 2WD, Racing Trucks og 1/8 Brushless, de sidste 2 klasser dog med maks. 12 deltagere.
A-finale resultater

2WD
1. Nathan Ralls - GB - Kyosho RB5 Custom Mid
2. Sebastian Wartalle - FR - Xfactory X6
3. Simon Bettens - BE - Associated B4
4. Lloyd Storey - GB - Xfactory X6
5. Julien Formentin - FR - B4 Atomic Carbon
6. Richard Ralph - GB - Associated B4
7. Fabian Simonini - IT/GB - Kyosho RB5 Custom Mid
8. Julien Parnot - FR - B4 Atomic Carbon
9. Matt Owen - GB - Xfactory X6
10. Ariane van de Graaf - NL - Xfactory X6
11. Jörg De Houwer - BE - ?
12 Freud Manoz - BE - B4 Atomic Carbon

4WD
1. Sebastian Wartelle - FR - Associated B44
2. Nathan Ralls - GB - Schumacher CAT SX
3. Lloyd Storey - GB - Schumacher CAT SX
4. Simon Bettens - BE - Losi XX4WE
5. Richard Ralph - GB - Durango DEX410
6. Bart Van Echelpoel - BE - Yokomo Bmax
7. Arnaud Morin - FR - ?
8. John Spencer - GB - Yokomo Bmax
9. Martial Destameaux - FR - ?
10. Frederic Pain - FR - Durango DEX410
11. Philippe Clerebaut - BE - Yokomo Bmax
12. Fabian Simonini - IT/GB - Kyosho ZX5FS Simonini Special

Yderlige resultater kan ses på dette link


Flere billeder findes på Jeroen "Cooper" Vanneste side og på automodelisme.com


Video fra YouTube Showrace 2WD A-final 4WD 1/8 Brushless
[Click to enlarge image] [Click to enlarge image] [Click to enlarge image] [Click to enlarge image] [Click to enlarge image] [Click to enlarge image]
[Click to enlarge image] [Click to enlarge image] [Click to enlarge image] [Click to enlarge image] [Click to enlarge image] [Click to enlarge image]
[Click to enlarge image] [Click to enlarge image] [Click to enlarge image] [Click to enlarge image] [Click to enlarge image] [Click to enlarge image]
[Click to enlarge image] [Click to enlarge image] [Click to enlarge image] [Click to enlarge image] [Click to enlarge image] [Click to enlarge image]
[Click to enlarge image] [Click to enlarge image] [Click to enlarge image] [Click to enlarge image] [Click to enlarge image] [Click to enlarge image]
[Click to enlarge image] [Click to enlarge image] [Click to enlarge image] [Click to enlarge image] [Click to enlarge image] [Click to enlarge image]
[Click to enlarge image] [Click to enlarge image] [Click to enlarge image] [Click to enlarge image] [Click to enlarge image] [Click to enlarge image]
[Click to enlarge image] [Click to enlarge image] [Click to enlarge image] [Click to enlarge image] [Click to enlarge image] [Click to enlarge image]
[Click to enlarge image] [Click to enlarge image] [Click to enlarge image] [Click to enlarge image] [Click to enlarge image] [Click to enlarge image]
[Click to enlarge image] [Click to enlarge image] [Click to enlarge image] [Click to enlarge image] [Click to enlarge image] [Click to enlarge image]
[Click to enlarge image] [Click to enlarge image] [Click to enlarge image] [Click to enlarge image] [Click to enlarge image] [Click to enlarge image]
[Click to enlarge image] [Click to enlarge image] [Click to enlarge image] [Click to enlarge image] [Click to enlarge image] [Click to enlarge image]
[Click to enlarge image] [Click to enlarge image] [Click to enlarge image] [Click to enlarge image] [Click to enlarge image] [Click to enlarge image]
[Click to enlarge image] [Click to enlarge image] [Click to enlarge image] [Click to enlarge image] [Click to enlarge image] [Click to enlarge image]
[Click to enlarge image] [Click to enlarge image] [Click to enlarge image] [Click to enlarge image] [Click to enlarge image] [Click to enlarge image]
[Click to enlarge image] [Click to enlarge image] [Click to enlarge image] [Click to enlarge image] [Click to enlarge image] [Click to enlarge image]
[Click to enlarge image] [Click to enlarge image] [Click to enlarge image] [Click to enlarge image] [Click to enlarge image] [Click to enlarge image]
[Click to enlarge image] [Click to enlarge image] [Click to enlarge image] [Click to enlarge image] [Click to enlarge image] [Click to enlarge image]
[Click to enlarge image] [Click to enlarge image] [Click to enlarge image] [Click to enlarge image] [Click to enlarge image] [Click to enlarge image]
[Click to enlarge image] [Click to enlarge image] [Click to enlarge image] [Click to enlarge image] [Click to enlarge image] [Click to enlarge image]
[Click to enlarge image] [Click to enlarge image] [Click to enlarge image] [Click to enlarge image] [Click to enlarge image] [Click to enlarge image]
[Click to enlarge image] [Click to enlarge image] [Click to enlarge image] [Click to enlarge image] [Click to enlarge image] [Click to enlarge image]
[Click to enlarge image] [Click to enlarge image] [Click to enlarge image] [Click to enlarge image] [Click to enlarge image] [Click to enlarge image]
[Click to enlarge image] [Click to enlarge image] [Click to enlarge image] [Click to enlarge image] [Click to enlarge image] [Click to enlarge image]
[Click to enlarge image] [Click to enlarge image] [Click to enlarge image] [Click to enlarge image] [Click to enlarge image] [Click to enlarge image]
[Click to enlarge image] [Click to enlarge image] [Click to enlarge image] [Click to enlarge image] [Click to enlarge image] [Click to enlarge image]
[Click to enlarge image] [Click to enlarge image] [Click to enlarge image] [Click to enlarge image] [Click to enlarge image] [Click to enlarge image]
[Click to enlarge image] [Click to enlarge image]
Powered by Extreme Thumbnail Generator