Home to www.racegallery.dk
DRCMU 7 afd. - Viborg RC Racing - 01-02/09 2012
Viborg RC Racing var vært for DRCMU afslutningsløb i off-road sæsonen. Banen var der ikke sket det store ved siden løbet i foråret.

Sæsonen igennem har der været gode kampe i alle 3 klasser, men vinderne var næsten fundet på inden starten på afslutningsløbet, men som sagt skal man ikke tage noget for givet før den fede dame har sunget:

Vejrudsigten var perfekt til ræs, sol med skyer og ingen regn og måske enkelte byger om søndagen for at skabe lidt spænding måske . Der var dog lidt blæsende så det var lidt småkoldt at stå i tårnet.

I Stock klassen har Christian Lassen været stabil igennem hele sæsonen og taget flere sejre og pole positions point ind på kontoen, hvor forfølgerne Jesper Bo Nielsen og Mikkel Søholt har været mere svingende i deres præstationer.

I 2WD klassen har Torben Højfeldt været rigtigt godt kørende og har vundet 4 ud af 6 løb og havde pole position i 3 af dem så det er en ganske pænt statistik, Lars Alex er nærmeste konkurrent som ikke har nogen sejre i år, men en enkelt pole position er der blevet til, men uheld i kvalifikationen kan Torben fravriste sejren. Kim Nielsen tog sejren i Odense, men har ikke været stabil over sæsonen men kan tage den samlet tredje plads og har et forspring på 2 point til Jesper Rasmussen. Sidste års mester Jonas Kærup har kun stillet op i et løb, i øvrigt var det i Viborg hvor han tog pole og vandt.

I 4WD klassen har Jesper Rasmussen et forspring på 6 point inden afslutningsløbet, så det skal gå rigtigt galt hvis han ikke skulle tage den store pokal med hjem. Frederik Hovgaard er ret sikker på andenpladsen og med fravær fra Kim Nielsen som droppede 4WD henover sæsonen og Jan Larsen som har været med i klassen indtil sommerferien, dette gav Victor Christensen chancen for en podieplads i mesterskabet.

I Stock klassen var der tæt kamp om pole position, Christian Lassen lagde ud med en sejr i første runde, Kent Hansen en af lokale talenter var hurtigst i anden og fjerde runde og Mikkel Søholt var hurtigst i tredje runde, Christian modstod presset i femte og sidste runde af kvalifikationen og kørte sikkert hurtigste tid og sikrede sig pole position og 1 point mere til regnskabet.

Startopstilling til Stock A-finalen

1. Christian Lassen
2. Kent Hansen
3. Mikkel Søholt
4. Jesper Bo Nielsen
5. Rasmus Søholt
6. Peter Nielsen
7. Jakob Eriksen
8. Kristian K Lauritsen

Selvom mesterskabet næsten er hjemme for Torben Højfeldts vedkommende holdte han sig ikke tilbage i kvalen og vandt runde 1, 3 og 5 og havde nu så stort forspring at mesterskabet var sikret. Lars Alex vandt anden runde, Kim vandt fjerde runde og havde flest andenpladser og skulle derved starte 2´er i A-finalen foran Lars Alex.

Startopstillingen til 2WD A-finalen

1. Torben Højfeldt
2. Kim Nielsen
3. Lars Alex
4. Jesper Rasmussen
5. Thomas Mikkelsen
6. Mikael Skals
7. Christer Rasmussen

I 4WD var Jesper Rasmussen heller ikke tilbageholdende og vandt 4 ud af 5 runder og det begyndte at lugte af guld for Jespers vedkommende, Frederik vandt fjerde runde, Victor Christensen var godt kørende på hjemmebanen og kørte en anden plads hjem i anden runde. Efter næsten et års pause var Torben Nielsen til start og kørte sig ind på 5 pladsen, men ellers var det lokale kører som satte sit præg i 4WD klassen med de velkendte navne Sebastian Sørensen og Tommy Udesen, og nyeste skud Mike Gregersen som kom ind på den sidste plads til finalen.

Startopstilling til 4WD A-finalen

1. Jesper Rasmussen
2. Frederik Hovgaard
3. Victor Christensen
4. Sebastian Sørensen
5. Torben Nielsen
6. Tommy Udesen
7. Mike Gregersen

Lørdag aften var der arrangeret BBQ party, hvor der blev stegt flæskesteg over trækul og det var lige hvad man havde brug for efter lang dag.

Søndag morgen blev der kaldt til briefing kl. 9.00 derefter en 3 minutters finale træning og efterfølgende 3 gennemkørsler af finalerne. Det så ikke ud til at vi kunne undgå regn, men det skulle heldigvis kun være lette byger og Viborg banen er drænet så den kan tage en del vand.

Under briefingen blev stock kørerne kaldt sammen, der var uklarhed omkring 0-timing på fartregulatoren, En ny fartregulator kunne indstilles i "Zero timing" profil, men man kunne indstille timing og boost alligevel, efter en software opdatering på de pågældende fartregulatorer kunne de indstilles til blinky mode og alt indstilling af boost og timing var låst fast og problemet var løst.
Christian Lassen kan åbenbart bedst kører under pres, han vandt første finale, sluttede som nr. 3 i anden runde og vandt så igen i tredje runden og den samlet sejr var hjemme til den nye mester i Stock klassen. Lokale Kent Hansen imponerede mig med hans hurtighed og han vandt også anden finale og kørte 2 andenpladser hjem og kom ind på en flot andenplads foran Mikkel Søholt. Et råd herfra til Kent, kom ud til nogen flere løb, du kan nå rigtigt langt hvis du vil det.

Samlet resultat i Stock klassen

1. Christian Lassen - Schumacher
2. Kent Hansen - Tamiya
3. Mikkel Søholt - Associated
4. Jesper Bo Nielsen - Durango
5. Rasmus Søholt - Associated
6. Peter Nielsen - Associated
7. Jakob Eriksen - Associated
8. Kristian K. Lauritsen - Jconcepts

Pernille Nielsen vinder B-finalen

I 2WD var vi vidne til lidt af en overraskelse, fra 4.startposition lykkes det Jesper Rasmussen at komme op på andenpladsen og lægge hårdt pres på Torben Højfeldt og det lykkes Jesper undervejs at tage føringen et par omgange, Torben slog til igen og var tilbage i front. Men på sidste omgang - i sidste sving lavede Jesper en fræk manøvre og fik inderbanen og så manglede der bare et hop og kom målstregen, Jesper lukket op for alle kedler over hoppet vandt finalen med 0,07 sek. foran Torben Højfeldt.

Der var begyndt at smådryppe, mange havde fulgt B-finale tæt fordi mange af deltagerne der var gået på ballistic, var det for tidligt eller var det stadig Schumacher man skulle kører på, henover B-finalen stoppede regnen og Jesper Bayer nåede at slide et sæt Ballistic dæk op i løbet af finalen.. det var for tidligt. Der blev gjort klar til A-finalen, og i de sidste minutter inden starten blev der skiftet til Schumacher dæk og alle startede på Schumacher dæk. 30 sekunder før starten begyndte det at regne ganske lidt igen.. øh nej hvad nu hvis, ja alle var i samme båd (og på samme dæk). Starten gik Torben kom i problemer og faldt tilbage i feltet, Kim Nielsen var nu i front, Jesper var gået forbi Lars Alex og nu var stillingen Kim, Jesper og Lars A. Så lavede Kim en fejl og Jesper kom i front, Lars A kom også forbi Kim som røg ned bag Torben Højfeldt som rykkede op på tredje pladsen. Jesper var under pres fra Lars som prøvede alt men der var ingen vej udenom Jesper, som kørte sikkert i det glatte føre og kunne hen mod slutningen af finalen udbygge sin føring med et sekunds forspring ned til Lars A. og kørte sin første sejr hjem i 2WD klassen.

I tredje finale var Torben var tilbage i topform og Kim Nielsen lå på andenpladsen og skulle have en god placering for at holde liv i sin samlet tredje plads i mesterskabet, men i sidste minut gik det helt galt for Kim som lavede flere fejl og sluttede længere ned i feltet, det gav plads til Lars Alex som kørte sig ind på andenpladsen foran Jesper.

2WD Samlet stilling

1. Jesper Rasmussen
2. Torben Højfeldt
3. Lars Alex
4. Kim Nielsen
5. Thomas Mikkelsen
6. Mikael Skals
7. Christer Rasmussen

Johnni Andersen vinder B-finalen og Peter Svensson vinder C-finalen

Om der var nerver eller manglende opmærksomhed vides ikke men Sebastian Sørensen laver en tyvstart i den første 4WD A-finale som gav uro i starten, det udnytter Jesper som kommer af sted uden pres bagfra, Frederik presses af Victor bagfra, men kan ikke følge Frederiks tempo som trækker fra med ca. 4 sekunder, Jesper er der ikke nogen der kan hente og kommer i mål som den eneste på 19 omgange i denne runde.

En helt ren start i anden finale og hvor Jesper igen kører en start til mål sejr hjem, Frederik hænger godt på i starten men laver et par fejl undervejs, men holder en 5-6 sekunders afstand ned til Victor på tredje pladsen. Med Jespers sejr er den samlet sejr i hus og mesterskabet i 4WD er også hjemme.

Tredje finale, banen er delvis våd, starten går og alle kommer fint af sted bortset fra Frederik som kommer helt ned bagerste i feltet efter han laver en fejl, Jesper er i front indtil på omgang 12 hvor ruller rundt, Victor går i front og imens er Frederik kørt sig op på tredje pladsen, Jesper laver endnu en fejl og Victor trækker fra og Frederik er helt oppe ved Jesper og går forbi. Frederik og Jesper har nu en kamp om andenpladsen og på hoppet inden langsiden trækker Frederik langt ud og det giver plads til Jesper på indersiden og de flyver over hoppet samtidigt og rammer hinanden i luften, Frederik lander på hjulene og kan fortsætte imens skal Jesper have hjælp fra påsætteren, Victor kører sikkert sejren hjem i sidste finale foran Frederik og Jesper og Victor rykker op på den samlet andenplads.

4WD samlet resultat

1. Jesper Rasmussen - Schumacher
2. Victor Christensen - Schumacher
3. Frederik Hovgaard - Yokomo
4. Tommy Udesen - Tamiya
5. Mike Gregersen - Tamiya
6. Sebastian Sørensen - Tamiya
7. Torben Nielsen - Durango

Karsten Mikkelsen vinder B-finalen

I de samlet mesterskaber ser det således ud

Stock

1. Christian Lassen - 206p
2. Mikkel Søholt - 199p
3. Jesper Bo Nielsen - 199p

2WD

1. Torben Højfeldt - 208p
2. Lars Alex - 200p
3. Jesper Rasmussen - 195p

4WD

1. Jesper Rasmussen - 207p
2. Frederik Hovgaard - 199p
3. Victor Christensen - 192p

Alle resultater kan ses her
[Click to enlarge image] [Click to enlarge image] [Click to enlarge image] [Click to enlarge image] [Click to enlarge image] [Click to enlarge image]
[Click to enlarge image] [Click to enlarge image] [Click to enlarge image] [Click to enlarge image] [Click to enlarge image] [Click to enlarge image]
[Click to enlarge image] [Click to enlarge image] [Click to enlarge image] [Click to enlarge image] [Click to enlarge image] [Click to enlarge image]
[Click to enlarge image] [Click to enlarge image] [Click to enlarge image] [Click to enlarge image] [Click to enlarge image] [Click to enlarge image]
[Click to enlarge image] [Click to enlarge image] [Click to enlarge image] [Click to enlarge image] [Click to enlarge image] [Click to enlarge image]
[Click to enlarge image] [Click to enlarge image] [Click to enlarge image] [Click to enlarge image] [Click to enlarge image] [Click to enlarge image]
[Click to enlarge image] [Click to enlarge image] [Click to enlarge image] [Click to enlarge image] [Click to enlarge image] [Click to enlarge image]
[Click to enlarge image] [Click to enlarge image] [Click to enlarge image] [Click to enlarge image] [Click to enlarge image] [Click to enlarge image]
[Click to enlarge image] [Click to enlarge image] [Click to enlarge image] [Click to enlarge image] [Click to enlarge image] [Click to enlarge image]
[Click to enlarge image] [Click to enlarge image] [Click to enlarge image] [Click to enlarge image] [Click to enlarge image] [Click to enlarge image]
[Click to enlarge image] [Click to enlarge image] [Click to enlarge image] [Click to enlarge image] [Click to enlarge image] [Click to enlarge image]
[Click to enlarge image] [Click to enlarge image] [Click to enlarge image] [Click to enlarge image] [Click to enlarge image] [Click to enlarge image]
[Click to enlarge image] [Click to enlarge image] [Click to enlarge image] [Click to enlarge image] [Click to enlarge image] [Click to enlarge image]
[Click to enlarge image] [Click to enlarge image] [Click to enlarge image] [Click to enlarge image] [Click to enlarge image] [Click to enlarge image]
[Click to enlarge image] [Click to enlarge image] [Click to enlarge image] [Click to enlarge image] [Click to enlarge image] [Click to enlarge image]
[Click to enlarge image] [Click to enlarge image] [Click to enlarge image] [Click to enlarge image] [Click to enlarge image] [Click to enlarge image]
[Click to enlarge image] [Click to enlarge image] [Click to enlarge image] [Click to enlarge image] [Click to enlarge image] [Click to enlarge image]
[Click to enlarge image] [Click to enlarge image] [Click to enlarge image] [Click to enlarge image] [Click to enlarge image] [Click to enlarge image]
[Click to enlarge image] [Click to enlarge image] [Click to enlarge image] [Click to enlarge image] [Click to enlarge image] [Click to enlarge image]
[Click to enlarge image] [Click to enlarge image] [Click to enlarge image] [Click to enlarge image] [Click to enlarge image] [Click to enlarge image]
[Click to enlarge image] [Click to enlarge image] [Click to enlarge image] [Click to enlarge image] [Click to enlarge image] [Click to enlarge image]
[Click to enlarge image] [Click to enlarge image] [Click to enlarge image] [Click to enlarge image] [Click to enlarge image] [Click to enlarge image]
[Click to enlarge image] [Click to enlarge image] [Click to enlarge image] [Click to enlarge image] [Click to enlarge image] [Click to enlarge image]
Powered by Extreme Thumbnail Generator